Disse hjemmelagde kjøttbollene fant jeg oppskrift på hos Mat på bordet . De ble så gode, og skal garantert lages igjen, det er jo bl.a. super mat til tapasbordet.
Oppskrift kjøttboller tilpasset 4 pers
(Oppskrift har små endringer utfra originalen):
- 400 gram karbonadedeig
- 200 gram svinekjøttdeig
- 100 gram brødrasp
- 1 egg
- 2 fedd hvitløk
- 1 rødløk
- 50-100 gr parmasan
- Salt og pepper (smak til)
Bland alt sammen og form til små kjøttboller med en skje eller ved hjelp av hånden + litt vann for å forme de fine, stek de i stekepannen til de får fin gylden farge. Stekes videre i ildfast form i ovnen på 180 gr ca 10-15 min til de er gjennomstekt.
Server straks og gjerne med salsa ved siden av.
Frys ned resten eller oppbevar i kjøleskap 3-5 dager.