Smaksrik og god middagsrett.
Ingredienser 2 pers.
(øk ingrediensene etter hvor mange pers):
- 3 kyllingfiléter strimlet
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 10 gram ingefær
- 1/2 squash
- 2 skiver paprika
- 3 champignon
- 2 ss olivenolje
- 2 ss soyaolje
- 0,5 ts Kajennepepper
- 2 ts maizena
- 2 ts sukker
- Fullkornsris
- Kokos
- Chili
- Salt og pepper
Strimle kyllingfilétene og legg i en bolle, sammen med hakket løk, finhakket hvitløk og ingefær, tilsett sukker, kajennepepper og soyasaus. La det marinere ca. 15 min. Vend litt på kyllingen underveis.
Kok ris etter anvisning på pakken. Her brukte jeg «boil-in-bag», veldig enkelt. Blandet i 5 ss kokos, 1/2 chili uten frøene, salt og pepper da den var ferdigkokt.
Skjær squash i biter og sopp i skiver, stek så kyllingblandingen i olje på sterk varme (la noe av soyasausen bli igjen i bollen, dette skal bli sausen). Stek til kyllingen får en brun overflate og tilsett squash, paprika og sopp og stek ca. 5 min. Bland i 2 ss maizena og vann i soyasausen og bland i kyllingretten, la det steke videre ca. 5 min. Smak til med salt og pepper. Server sammen med ris og vannmelon.
Vannmelon pensles med olje og krydres med salt og pepper. Grill i ovn ca. 10 min. Del opp i firkanter og server med smuldret fetaost og urter.
Inspirert av oppskrift hos http://www.rema1000.no