Soyamarinert kylling med fullkornsris

7b2a52aa-fe29-4b17-bcac-2391138c38ff

Smaksrik og god middagsrett.

Ingredienser 2 pers.

(øk ingrediensene etter hvor mange pers):

  • 3 kyllingfiléter strimlet
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 10 gram ingefær
  • 1/2 squash
  • 2 skiver paprika
  • 3 champignon
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss soyaolje
  • 0,5 ts Kajennepepper
  • 2 ts maizena
  • 2 ts sukker
  • Fullkornsris
  • Kokos
  • Chili
  • Salt og pepper

Strimle kyllingfilétene og legg i en bolle, sammen med hakket løk, finhakket hvitløk og ingefær, tilsett sukker, kajennepepper og soyasaus. La det marinere ca. 15 min. Vend litt på kyllingen underveis.

Kok ris etter anvisning på pakken. Her brukte jeg «boil-in-bag», veldig enkelt. Blandet i 5 ss kokos, 1/2 chili uten frøene, salt og pepper da den var ferdigkokt.

Skjær squash i biter og sopp i skiver, stek så kyllingblandingen i olje på sterk varme (la noe av soyasausen bli igjen i bollen, dette skal bli sausen). Stek til kyllingen får en brun overflate og tilsett squash, paprika og sopp og stek ca. 5 min. Bland i 2 ss maizena og vann i soyasausen og bland i kyllingretten, la det steke videre ca. 5 min. Smak til med salt og pepper. Server sammen med ris og vannmelon.

Vannmelon pensles med olje og krydres med salt og pepper. Grill i ovn ca. 10 min. Del opp i firkanter og server med smuldret fetaost og urter.

Inspirert av oppskrift hos http://www.rema1000.no

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s