Denne oppskriften har jeg laget flere ganger, og tenk at en sunn dessert kan smake så godt! Hvilken lykke!
Panna cotta, 2 porsjoner
2 dl melk – her brukte jeg ekstra lettmelk
2 dl mager vaniljekesam
1 vaniljestang
3 ts sukrin eller du kan bruke annen søtning som tilsvarer ca 6 ts sukker
3 gelatinplater
Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga og sukrin/annen søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står og trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vannet ut av gelatinplatene, smelter de i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager vaniljekesam – hell i porsjonsformer, og sett kaldt 3 timer kjøleskap/ 1 time frys + kjøleskap.
Bringebærcoulis, 4 porsjoner
300 g fryste bringebær eller ferske
1,5 dl vann
50 g sukrin
5 steviadråper vanilje
kan også bruke vaniljeessens, litt vaniljepulver eller litt ekstra sukrin
Kok opp vann og søtning til en sukkerlake. Tilsett dypfryste bringebær og la dei bli møre i den varme sukkerlaken. Det trenger ikke å koke – så risikerer du at det smaker kokte bær. Mos med stavmikser til en jevn pure, og avkjøl. Tøm så over pannacottaen og nyyyt.
Oppskriften har jeg funnet hos http://lindastuhaug.blogg.no/1375290783_oppskrift_sunn_panna_.html