Tilslørte bondepiker

i282319414649616917._szw1280h1280_

Oh la la! Dette er dessert nr. 1 for meg, delt med multekrem. 😉

En dessert som minner om bestemor, som er fylt med flere lag og er både søt og god

Ingredienser 2 porsjoner:

Basert på tine.no sin oppskrift, og justert litt i forhold til søtning. Kan fint bruke sukrin/sukrin gold her om et annet alternativ enn sukker ønskes.

Eplemarmeladen

  • 2 epler
  • 1 ss sukker
  • 1/2 dl vann

Brødrasp

  • 1 1/2 dl strøbrød (eller knust kavring, tørket brød e.l.)
  • En neve mandler hakket i små biter
  • 1 ss smør
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ss sukker

1 1/2-2 dl Kremfløte søtet

Slik gjør du:

Skrell eplene og fjern kjernehuset, del i små firkanter. Kok eplene sammen med sukker og vann til eplene blir møre og moser seg opp litt. Mos de litt mer med en gaffel og avkjøl litt.

Smelt smør i stekepanne, tilsett mandler, strøbrød, sukker og kanel. Stek til det er gyllent og sprøtt. Avkjøl,

Pisk krem og tilsett litt søtning, sukker, sukrin eller vaniljesukker.

Legg lagvis i 2 glass, strøbrødblandingen, eplemos + syltetøy/marmelade. Ønsker du bare eplemosen, så tilsett mer epler og søtning, så krem. Gjenta til glasset er fullt. Spis og nyt.

kcal 500 pr. porsjon

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s