Rundstykker

Her har jeg brukt grunnoppskriften til melk.no, men endret litt og lagt til de smakene jeg liker best.

rundstykker2

Dette trenger du:

  • 6 dl lettmelk
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 1/2 dl olivenolje, eller annen olje.
  • 2 dl sammalt hvete fin
  • 2 dl sammalt rugmel grov
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 9 dl hvetemel

Varm opp melken til fingervarm. Smuldre opp gjæren i en bolle, tilsett litt av den varme melken og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt og olje, og resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen, ca 10 min for hånd, 5 min for kjøkkenmaskin. Sett til heving på lun plass med håndkle eller plastfilm over. Heves til dobbelt størrelse, ca. 30-40 min.

Velv deigen på bakebordet, og del den i to. Form en avlang pølse, og del i 8-9 biter, gjenta med den andre. Trill runde boller, og legg på stekebrett med bakepapir på. Legg over et klede og hev i 30 min.

Stekes på 210 c ca. 10 min. Avkjøl på rist, og server. Frys gjerne ned hvis det blir mye til overs, så har du å ta opp til frokost, kveldsmat, osv.

rundstykker

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s