Sukkerfri

sjokoladetrofler

Det å forsøke og bli sukkerfri, er vel noe av det vanskeligste jeg har gjort i hele mitt liv. Det var mye lettere å stumpe røyken for noen år tilbake, men å takke nei til sjokolade, godterier og raffinert sukker, dét vet jeg ikke om jeg klarer. Det gikk en uke uten denne gangen, hele helgen (nesten) klarte jeg det også. Jeg laget sunnere godterier av dadler, sukrin gold, mm, og jeg laget banankake uten sukker. Disse fungerte sånn nogenlunde som en god erstatter for sjokoladen.

Søndag kom været, det vil si regn, sludd, tåke og tunge tunge skyer. Lavtrykk. Det er det verste for migrenen min, da dukker den opp fra intet som en kvalmende, trykkende plagsom klo rundt hodet, øynene, nakken, skuldrene. Den kommer for å ødelegge. Det er nesten så jeg blir pms igjen, for jeg får så sukkerbehov, jeg tenker knapt på annet … Så skulle jeg hjem etter en helg hos kjæresten, og der gikk jeg på smellen! Rett innom bensinstasjonen for å kjøpe sjokolade og salte ringer. Så ble det litt bedre etterpå. (Det ble faktisk det!). Akkurat det er litt dumt, for det virker., hodet føltes litt bedre. Er det fordi jeg er avhengig tro …? Eller altså, jeg vet jeg er avhengig, men er det virkelig slik at jeg blir bedre når jeg spiser sukker? Eller er det bare noe jeg har lært meg selv til å tro? Ikke lett å si.

Uansett, jeg jobber for å finne den ultimate oppskriften på sunnere søtsaker fortsatt, og EN dag finner jeg den. Jeg er ikke så glad i dadler, men lagde likevel sjokoladekuler i helgen av bl.a. dadler, de funket, men de funket ikke godt nok. Jeg må lete videre, etter noe som virkelig kan stille «sulten» etter søtsakene. 🙂

sjokoladetrofler2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s