Disse er både enkle og gode, og de hører til min tradisjon. Fra bestemors kjøkken til mitt eget, det ligger så mange gode minner der, luktene, den gode praten og det å smake og dele stunden sammen med bestemor, det var gull verdt.
Ingredienser
- 15o gram mykt smør
- 200 gram sukker
- 2 eggeplommer
- 1 ss lys sirup
- 0,5 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 300 gram hvetemel
- Eggehvite til pensling + perlesukker og hakkede mandler
Rør smør og sukker hvitt. Bland inn resten av ingrediensene og elt deigen sammen. Del den i 6 emner. Trill ut pølser med ca. lengde som stekebrettet. Legg på bakepapir på stekebrett. Trykk hver lengde til flate stenger, pensle med egg, strø på perlesukker og hakkede mandler.
Stekes midt i ovnen på 175 c i 10-12 min. Skjær så stengene litt på skrå mens de er varme, avkjøl på rist. Oppbevares i tett kakeboks.