Makroner med sitronkrem

makroner

Disse har jeg hatt lyst til å lage så lenge, men jeg har ikke våget. Det både så og hørtes vanskelig ut, derfor måtte jeg tåle litt prøving og feiling. I dag var altså dagen til å gå i gang, og det må nevnes at første runde ble mislykket. Ikke smaken direkte, men formen. Derfor ble det en runde til, og da var jeg litt mer forberedt på hva jeg skulle gjøre, og det gikk bra! Så utrolig gøy, dette skal jeg helt klart gjøre mer av. 🙂

Jeg letet litt rundt etter en oppskrift som passet meg, og fant oppskriften på Tv3 mat. Den var lett å forstå, og med riktig utstyr og fremgangsmåte, så bør resultatet bli bra.

makroner-4

Oppskriften er Ida Gran Jansen sine marengs med sitronkrem, og den fant jeg her: Tv3 mat

Ingredienser til makroner

  • 100 g mandelmel (her brukte jeg funksjonell mat sin. IKKE fettredusert)
  • 200 g melis
  • 110 g eggehviter (romtemperert)
  • 4 ss sukker

Bland sammen mandelmel og melis i en bolle, sikt 2 – 3 ganger. Blir det igjen store klumper i sikten, så hiver du dem.

Pisk eggehviter til det skummer, tilsett så litt og litt av sukkeret. Pass på så marengsen ikke blir for stiv, stopp når du kan holde bollen opp ned uten at marengsen faller ut. Nå kan du farge marengsen om du vil, bruk konditorfarge eller pastafarge.

Ha mandelblandingen i marengsen og rør med en slikkepott i faste raske grep slik at du får slått ut luften. Så kan du begynne og vende blandingen, vend til du får en tykt flytende masse. Ikke rør for lenge, men heller ikke for kort. Maks 50 sek. Massen skal dryppe/renne sakte når du løfter slikkepotten.

Sprøyt små sirkler på bakepapir, eller en silikonmatte tilpasset til makroner. Røren skal ikke flyte utover, men legge seg pent på plass. Sirklene skal være litt høye. La de stå i romtemperatur i 40-60 min, slik at de danner en hinne. Dette gjør også sitt til at de får kanten rundt som er «karakteristisk» for makroner.

Stekes på 150 grader i ca. 14 min. (Her må du se an litt ettersom hva slags ovn du har. Mine sto i ca. 16 min). Avkjøles helt, før du legger dem over på rist og fyller dem.

makroner2

Sitronkrem

  • 2 egg
  • 1 eggeplomme
  • Skall av en sitron (finraspet)
  • 2 dl sukker
  • 0,5 dl sitronsaft
  • 75 g smør

Ha egg, skall fra sitron, sitronsaft og sukker i en kjele. Visp godt sammen, og tilsett smøret.

Kok opp mens du rører godt hele tiden. Massen skal holde 80 grader. Bruk et mattermometer om du har, hvis ikke så bruker du «gefylen». Sil massen slik at du blir kvitt eventuelle klumper. Avkjøl i minst 3 timer, eller gjerne natten over før du fyller makronene.

Når makronene er helt avkjølt, kan du fylle dem. Ha i smørkremen i en sprøytepose, fyll mellom to makroner og klem dem forsiktig sammen. Oppbevares i tett boks i kjøleskap. Disse holder seg ca. 5 dager i kjøleskapet. Kan fryses om du skal oppbevare dem lenger, men da må de ikke fylles før etterpå.

makroner3

Reklame

2 tanker på “Makroner med sitronkrem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s