Rosa makroner med bringebærkrem

rosamakroner4

Dette er mine beste makroner til nå, det går bedre og bedre dag for dag. 😉 Jeg forsøkte en annen oppskrift enn den jeg prøvde først, men den var ikke like god. Så derfor benyttet jeg meg av den som fungerte første gangen igjen. Hvorfor endre på noe som fungerer bra?

Ingredienser

  • 100 gram mandelmel (ikke fettredusert!)
  • 200 gram melis
  • 110 gram eggehvite
  • 4 ss sukker
  • Noen dråper rød konditorfarge (Dr. Oetker e.l)

Denne gangen brukte jeg en annen type mandelmel kjøpt på Meny, det var ikke like bra som Funksjonell mat sitt. Det var litt grovere korn, og derfor måtte jeg kaste mer og sile flere ganger. Du kan lage ditt eget av mandler om du ønsker.

Slik gjør du: Bland sammen mandelmel og melis. Sikt 2-3 ganger, det skal være så fint som mulig. Eventuelt kast store klumper om det blir igjen i silen. Sett til side. Pisk eggehviter til de skummer, tilsett litt og litt av sukkeret. Marengsen skal ikke bli for stiv, stopp når du kan holde bollen opp ned uten at marengsen faller ut. Nå kan marengsen farges om du ønsker farge på den. Bland fargen godt inn.

Ha i mandelmassen i marengsblandingen, rør med en slikkepott i raske faste grep, så du får slått ut luften. Så begynner du å vende blandingen med slikkepotten, vend til du får en tyktflytende masse. Ikke rør for lenge så massen blir for tynn, men ca. 50 tak.  Den skal dryppe sakte når du løfter slikkepotten.

Nå skal du sprøyte små sirkler på bakepapir, eller mareng-/silikonmatte. Ca. på størrelse med en 5-kroning. La stå i romtemperatur å tørke ca. 45-60 min. Du skal få en hinne utenpå. Tørkingen er viktig, så det får dannet seg «føtter». Det er den kanten rundt som kjennetegner makronene.

Stek makronene på 150 grader i ca. 14 min. Avkjøles helt, før du fjerner dem fra underlaget. Jeg la mine i fryseren, så ble de mye lettere å ta av når det var klart for det.

rosamakroner6

Bringebærkrem

  • 3 ss kremfløte
  • 130 gram lys kokesjokolade
  • 0,5 dl bringebær

Varm opp kremfløten til kokepunktet, ta av platen og tilsett hakket sjokolade. La stå ca. 1 min, rør godt rundt, så du får blandet inn sjokoladen. Kok opp bringebær med litt vann, mos bærene, og sil dem. Mål opp ca.0,5 dl  væske. Bland i sjokoladeblandingen. La stå ca. 1 døgn i kjøleskap, slik at blandingen tykner. Fyll i mellom to marengsskall. Bruk sprøytepose eller teskje. Klem marengsene sammen, og sett kaldt. Skal du ikke spise dem i løpet av 2-3 dager, kan du fryse dem ned. Husk at du da må tine dem i kjøleskap når du skal spise dem igjen. Da blir konsistens og smak best.

rosamakroner

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s