Pannacotta med lakris, gele og pasjonsfrukt

pannacotta2

Tenk om man kunne spise dette hver dag uten at det hadde gjort noe som helst forskjell på magemålet? 😉 Kanskje det er nettopp derfor det er så godt, at man ikke spiser det hver dag. Denne desserten er like god uten gele, så jeg tenker at jeg lager den med jordbær eller bringebærcoulis neste gang. Forandring fryder, og denne ble helt klart så god at det ikke ble en liten smule igjen. Her kommer oppskrift;

  • 3 gelatinplater
  • 1 1/2 ss sukrin gold
  • Skallet av 1/2 sitron -raspet
  • 3 dl fløte
  • 1 vaniljesstang
  • 1 ts lakrispulver
  • 1/2 ss honning
  • 1 yoghurt lime
  • 2 pasjonsfrukt
  • 8 bringebær
  • 1 ss honning (til toppingen)
  • 1 ts sukrin gold (til toppingen)
  • 4 blader basilikum
  • 4 blader mynte
Smelt sukkeret på middels varme, tilsett fløte og honning og varm opp til kokepunktet, rør godt hele tiden. Del så vaniljestangen på midten og skrap forsiktig ut frøene, tilsett i fløteblandingen sammen med vaniljestangen og raspet sitron. La trekke på lav temperatur i 5-10 min.  I mens legger du gelatinplatene i en bolle med kaldt vann, og lar de ligge i ca. 10 min. Slå av varmen på fløteblandingen, fjern vaniljestengene, klem ut vannet av gelatinplatene og tilsett i blandingen. Rør godt ut.
Tøm yoghurten i en bolle, og tilsett den lett avkjølte fløteblandingen. Smak til, og tilsett mer sukrin om ønskelig. Fyll i glass, og sett kaldt.
pannacotta
Lag en blanding av pasjonsfrukt og bringebær. Kok opp bringebær, tilsett honning og sukrin. Avkjøl og sil om du vil bli kvitt stenene. Skrap ut innmaten av pasjonsfruktene og tilsett i bringebærblandingen når den er avkjølt. Smak til, og søt eventuelt om du vil ha den litt mer søt. Hakk basilikum og mynte fint, og tilsett i blandingen.
Når fløteblandingen har stivnet kan du lage gele om du vil ha det med i desserten. Tilsett når geleen er litt avkjølt, men ikke stivnet. Når geleen har stivnet på toppen, har du pasjonsfrukt og bringebær på toppen. Pynt med mynte e.l.
pannacotta4
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s