Det å finne gode løsninger
som passer for min livsstil,
det er et mål jeg skal nå,
sakte men sikkert.

Photo by picjumbo.com on Pexels.com
Etter arbeidsdagen i dag, handlet jeg inn de siste ingrediensene til både blåbærscones og mandeltopper fra den fine kokeboken «Fristende lavkarbo» av Cecilie Theiste-Bratli.
Det fine med disse oppskriftene er at de er enkle å forstå, det er lett å få tak i ingrediensene og bakingen går som en lek. Blåbærscones og mandeltopper tok meg i underkant av 1 time, så var alt klart. Her kommer oppskriften på blåbærscones:
Ca. 20 scones.
- 4 ss tyrkisk eller gresk yoghurt
- 4 egg
- 3 dl mel av mandler (kan gjerne skoldes, men mine ble laget av 1 1/2 dl mandelmel og 1 1/2 dl mandler med skall kjørt i blender/kjøkkenmaskin).
- 4 ss sukrin (Her byttet jeg ut til 3 ss tagatesse)
- 2 ts vaniljepulver
- 2 ts bakepulver
- 1 ss fiberhusk
- 100 gr mykt smør
- 1 dl blåbær ferske eller frosne
Visp yoghurt og egg godt, tilsett alt det tørre og la stå å svelle ca. 10 min.Visp så inn det myke smøret, og bland blåbærene forsiktig inn med en skje slik at fargen ikke smitter for mye inn i røren.
Fordel i muffinsformer og stek midt i ovnen på 200 grader i 20 min.
De ble veldig gode!
Mens de steker kan du lage mandeltoppene, de var utrolig enkle og smart å ha om du får lyst på noe godt.
Mandeltopper:
10-15 stk
- 1 eggehvite
- 1,5 dl finkvernet mandelmel
- 2-3 ss sukrin (erstattet med 2 ss tagatesse)
- 1/2 ts vaniljepulver.
Rør godt sammen og stek midt i ovnen på 180 grader i 10 min.
Mine måltider i dag:
Frokost:
Frokostgrøt av smør, fløte/mandelmelk og johannesbrødkjernemel.
Lunsj:
1/2 avokado
1 skinkeskive
1 kyllingpålegg
1 babybell
2 brisk knekkebrød (blå pakke)
1 kopp kaffe
Middag:
1/2 pakke bacon
5 små buketter brokkoli
1 sjalottløk
5 små buketter blomkål
Litt gulerøtter
4 ss hakkede tomater
2 ss cream fresh
2 ss sitron
1 ss soyasaus
1 ts tagatess
Litt vann.
Blomkålmos med selleri og persillerot fra i går.
Kvelds:
2 scones med blåbær
2 mandeltopper
1/2 mørk sjokolade