Jeg er så glad for slike oppskrifter, de er enkle og smaken er som vanlig eplekake. Dessverre er det ikke all lavkarbobakst som gjør det, og mye av årsaken er at vi ikke bruker mel og sukker, det gjør en forskjell. Her vil jeg si at det virkelig ble fullklaff, dette ble en nydelig eplekake. Ikke stek den for lenge, da blir den tørr. Server gjerne med pisket kremfløte eller is.

Oppskriften kommer fra Bell’s lavkarbo . Jeg gjengir den her:
115 gram smør
4 egg
1 ts vaniljeekstrakt
60-80 gram Finesse
90 gram vanlig mandelmel
40 gram havrefiber
2 ts bakepulver
1/4 ts xhantangum
Ca 100 gram eple – 10 karbohydrater per 100 gram (skrelles og skjæres i tynne båter)
Kanel/Finesse (til å strø over kaken)-
Tilsett gjerne litt kanel og kardemomme i kaken om du ønsker en mer krydret eplekake
20-22 cm springform
Serveres med: Pisket krem med litt søtning og vaniljepulver, sukkerfri vaniljeis eller Diplom sukkerfri karamellsaus (finnes på REMA og Coop butikker)
Bland alt det tørre. Smelt smør i en kjele, avkjøl litt. Tilsett alt det våte i det tørre (smøret også) . Pisk til en jevn røre. Hell røren i formen med bakepapir i bunnen. Legg eplebåtene oppi, ikke for tett. Dryss over kanel og Finesse. Stek på 175 grader i 20-30 min. Serveres lun, med krem, is eller karamellsaus til.
