Ca. 20 scones.
- 4 ss tyrkisk eller gresk yoghurt
- 4 egg
- 3 dl mel av mandler (kan gjerne skoldes, men mine ble laget av 1 1/2 dl mandelmel og 1 1/2 dl mandler med skall kjørt i blender/kjøkkenmaskin).
- 4 ss sukrin (Her byttet jeg ut til 3 ss tagatesse)
- 2 ts vaniljepulver
- 2 ts bakepulver
- 1 ss fiberhusk
- 100 gr mykt smør
- 1 dl blåbær ferske eller frosne
Visp yoghurt og egg godt, tilsett alt det tørre og la stå å svelle ca. 10 min.Visp så inn det myke smøret, og bland blåbærene forsiktig inn med en skje slik at fargen ikke smitter for mye inn i røren.
Fordel i muffinsformer og stek midt i ovnen på 200 grader i 20 min.
Oppskriften er fra boka: «Fristende lavkarbo» av Cecilie Theiste-Bratli