Disse er basert på Lars Lians sine blåbærmuffins fra boka «Gi oss i dag».
Ingredienser
- 1,5 dl soya eller solsikkeolje
- 3 egg
- Revet skall av en sitron
- 150 g sukker
- 200 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1/2 ts kanel
- 50 gram mørk kokesjokolade hakket
- 2 ss lettrømme
- 3 dl blåbærsyltetøy/blåbær
- 50 g sukker
Ha olje, egg, revet sitronskall og sukker i en bolle, pisk på medium hastighet i 4-5 min. Tilsett hvetemel, vaniljesukker, bakepulver, natron, kanel, mørk kokesjokolade og rømme, pisk godt sammen.
Fyll muffinsformer 2/3 fulle med røren.
Rør lett sammen blåbær med 50 gram sukker (eller bruk ferdiglaget blåbærsyltetøy slik jeg gjorde). Legg en teskje rørt blåbær på toppen av hver muffins.
Stek i forvarmet ovn på 180 C i ca. 20-25 minutt.
Dryss med melis på toppen, eller pynt med frosting.
Oppskrift på enkel frosting:
- 1 lett Philadelfiaost eller Tine naturell (200 g)
- 50 g smør
- 300 g melis
Rør sammen og tilsett melis litt etter litt til du får en luftig frosting. Sprøyt eller smør på, pynt med det du ønsker. Del gjerne frostingen i flere deler, tilsett forskjellig farge, så får du litt variasjon på dem.