Bløtkake med marsipanlokk

i282319414634783549._szw1280h1280_

Bløtkake med marsipanlokk

Jeg fant en fin oppskrift hos kakebakeriet.com og brukte den for å lage bursdagskaken til en 18 åring. Den ble veldig god, og marsipanlokket ble veldig greit å lage.

Ingredienser

  •  5 egg
  • 150 gr sukker
  • 100 gr hvetemel
  • 75 gr potetmel
  • 2 ss bakepulver
  • 2 ss varmt vann

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt i de tørre ingrediensene, og rør forsiktig inn med slikepott. Tilsett til slutt 2 ss varmt vann og rør om før du heller røren i en bakepapirkledd rund kakeform. Stekes ved 175 c i 45 minutter.

Avkjøl kaken og del den så i 3 deler. Legg den nederste på et fat og smør på bringebærsyltetøy, bland vaniljekrem med 2 dl pisket kremfløte, fordel over bringebærsyltetøyet på del 2. Legg på toppen, og smør 2 dl kremfløte rundt kaken og på toppen, sørg for at den blir glatt og pen, så ser marsipanlokket fint ut.

Sett den i kjøleskapet så den får satt seg litt. Finn frem marsipanen og bland i konditorfarge om du ønsker å farge den. Jeg farget min rosa. Kjevle ut og bruk hvetemel på bakebordet, da blir det lettere å kjevle, samtidig som toppen ikke sitter fast når den skal brukes på toppen. Bruk bunnen av kakeformen og skjær rundt dette, så blir toppen i passelig form. Løft forsiktig opp på kaken. Sprøy krem på sidene, nedenfra og opp. Pynt så med ønsket pynt. Jeg brukte rosa perler, lys og sommerfugler i forskjellige farger.

Reklame