Nydelig dessert, hvor jeg har brukt grunnoppskriften til tine.no på sitronfromasj som jeg endret til bringebærfromasj uten sukker. 🙂 Oppskriften er til 4 porsjoner.

–
Ingredienser:
- 2 1/2 plate gelatin
- 1 egg
- 1 ss tagatesse (eller annen søtning. Smak til så du får den så søt du ønsker)
- 2 dl bringebær (frosne eller ferske) kokes opp og «knuses» med gaffel.
- 1 ss sitronsaft
- 2 dl kremfløte
- 1 ss tagatesse
Legg gelatinplatene i bløt i 5 min. Pisk i mellomtiden eggedosis av 1 egg og 1 ss tagatesse. Skvis vannet ut av gelatinplatene, kok opp 1/2 dl vann og løs gelatinen opp i vannet, rør godt. Avkjøl litt. Pisk kremfløte og tilsett 1 ss tagatesse, vend kremen med eggedosisen, tilsett gelatinen, sitronsaft og bringebærene, bland sammen så du har en jevn masse. Hell over i egnet glass eller bolle. Avkjøl i kjøleskap, kan også fryses.

.
Etter 4-5 timer er den klar til servering. Pynt gjerne med bær og «grønt» på toppen.

.