Nam nam nam! Disse forsvinner nesten før du får dem ut av ovnen, gjem dem godt om du vil ha dem litt på lur. 😉 Oppskriften fant jeg på http://trinesmatblogg.no
De blir sprø utenpå og myke inni, need I say more? 😉
- 200 gram mørk kokesjokolade, hakket
- 50 gram smør
- 2 egg
- 125 gram sukker/brunt sukker (jeg brukte vanlig sukker her)
- 2 ts vaniljesukker, gjerne ekte.
- 80 gram hvetemel
- 1 klype salt
- 1/2 ts bakepulver
Smelt sjokoladen og smør over vannbad, ikke la bollen komme i kontakt med vannet og sørg for at det ikke blir for varmt. Da får du en fin, blank og flytende væske. Bland egg, sukker og vaniljesukker i en bolle, og visp godt. Tilsett sjokoladeblandingen, og rør godt inn. Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt, og rør godt inn med slikkepott i røren. Legg på stekebrett kledd med bakepapir ved hjelp av to spiseskjeer, eller bruk en kakesprøyte. Her brukte jeg skjeer, og det gikk helt fint. Formen jevner seg ut i ovnen, selv om de kan se litt klumpete og rare ut. De smaker uansett like godt, om de ikke er helt perfekte i formen. Ha god avstand, de vil flyte litt utover.
Stek i ovnen ved 175 g i 10-12 min, pass på slik at de ikke blir brent, det smaker ikke godt. 10 min var passelig i min ovn. Avkjøles på stekebrettet litt før du legger dem over på rist. Så er det bare å kose seg. Oppbevar det som eventuelt blir igjen i en glasskrukke med lokk, eller lignende.