Nydelig og frisk kake med bringebærfromasj.
Oppskrift fra www.tine.no
- 300 gr smør
- 4 egg
- 5 dl sukker
- 5 dl hvetemel
- 6 ss kakao
- 1 ts vaniljesukker
Sett stekeovnen på 175 grader. Bruk en lliten langpanne på 25×30 cm.
- Smelt smør og sett til side.
- Pisk egg og sukker til en jevn blanding. Rør inn smøret.
- Bland hvetemel, kakao og vaniljesukker. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn i røren. Bland til røren er klumpfri, ikke lenger.
- Dekk langpannen med bakepapir og hell røren over. Stek kaken på nederse rille i ca. 20-30 min. Denne skal bli litt seig i midten og sprø på kantene, min var passelig stekt på 25 min.
- Avkjøl kaken før du tar på bringebærfromasj.
Oppskrift bringebærfromasj, jeg brukte ikke jordbær her.
- 100 g ferske jordbær eller bringebær
- 3 ss sitron juice
- 4 gelatin blad
- 2 dl sukker
- 4 dl kremfløte
- Varm bringebær eller jordbær i en kjele sammen med sitron juice og 1 dl sukker i cirka 5 minutter.
- Legg gelatin bladene i kaldt vann i 5 minutter. Etter 5 minutter tar du gelatin bladene ut av vannet, presser alt vann ut og legger dem i bringebær / jordbær røra.
- Fjern kjelen fra platen med en gang.
- Rør det godt sammen og la det hvile litt slik at røra blir stivere.
- Pisk opp kremfløte sammen med sukker og rør forsiktig inn bringebær/ jordbær røra.
- Hell det over browniesbunnen (avkjøl brownies først).
- Sett det hele kaldt noen timer. Serveres som den er, eller pynt med bringebær/jordbær/kjeks. e.l.
Oppskrift fra
http://www.passionforbaking.com/no/blog/2011/07/21/brownies-bunn-med-jordbaer-bringebaer-mousse/