Mmm, dette er nytelse det, sitt ned og nyt hver eneste bit. 😉 Det å bruke nøttesmør i kakene, er jo bare helt topp, anbefales!
Ingredienser
- 150 gram smør
- 100 gram hakket mørk kokesjokolade (70 %)
- 4 dl sukker
- 3 egg
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 2 ss usaltet kakao
- 1/2 ts salt
- 2,3 dl hvetemel
Sett ovnen på 180 grader. Kle en liten langpanne med bakepapir.
Smelt smør i en kjele over middels varme. Rør hele tiden, la smøret brunes til nøttebrunt. Vær forsiktig så du ikke brenner det. Det tar ca. 5 min, når det lukter litt nøtteaktig, tar du det av varmen og over i en bakebolle slik at det ikke fortsetter å koke i kjelen.
Fargen skal være omtrent slik:

Ha sjokoladen i smøret, og rør til den er smeltet.

Tilsett sukker, egg, vanilje, salt og kakao rør til alt er blandet. Rør til slutt inn mel. Ha alt over i langpannen.

Stek i 20-24 min til det bare sitter igjen litt smuler på en bakepinne.
Avkjøl før du skjærer i firkanter.

Tilsett nøtter, sjokolade eller annet hakket godteri i røren om ønskelig.
Kaken kan oppbevares i plast i kjøleskapet i flere dager, eller den kan fint fryses ned.