Hjelpes, dette ble virkelig godt! Jeg elsker ostekake, og ble ikke noe mindre glad i det nå. Uten fløte, men med kesam lime, ble den supergod!
Dette trenger du til 2 porsjoner:
- 5 stk bixitkjeks
- 1/2 pakke sitrongele
- 1 naturell kremost, 125 g
- 1/2 boks kesam lime
- 1 ss Candarell green (eller annen søtning)
- 1/2 pakke kiwigele
- Vann
Lag først sitrongele av halve vannmengden, følg fremgangsmåte på pakken. Avkjøl. (Skal ikke stivne). Bland sammen kesam lime, kremost og candarell, rør godt til en klumpfri masse. Tilsett ca. 1-1 1/2 dl sitrongele. Knus kjeksen inni en pose ved hjelp av kjevle du ruller og banker over, eller bruk food processor. Tilsett 2 ss smør, og rør sammen. Trykk kjeksblandingen ned i et dessertglass, og tilsett kremostblandingen. La stå kaldt til alt har stivnet.
Lag kiwigele med halve vannmengden, følg fremgangsmåten på pakken. Avkjøl og bruk en skje til å «legge» på geléen på toppen av kaken. Dette for at du er sikker på å ikke tømme igjennom hele kake, det er fort gjort om den ikke er helt stivnet. Lurt å la den stå lenge nok i kjøleskapet ca 3 timer, før du har på gelelokket. La stå kaldt igjen til geelen har stivnet, minst 1 time. Pynt med jordbær og kjekssmuler.
Og nå, ja nå kan du spise og kose deg! 😀