På lavkarbokosthold er det litt greit å ikke avvike helt fra faste vaner, som fredagspizzaen eller tacoen, derfor har jeg nå prøvd meg på fathead-pizza, og den ble virkelig god den!
Jeg har brukt denne grunnoppskriften
Pizzabunn:
- 170 gram revet mozzarella-ost
2 ss kremost (kan gjerne være med krydder/urter)
70 gram mandelmel - 10 gram sesammel
- 10 gram pofiber
1 sammenvispet egg
1 ts salt
Sett ovnen på 225 grader.
Smelt osten i en tykkbundet kjele på middels varme, rør godt. Når alt har smeltet godt og er uten klumper, tilsetter du resten av ingrediensene og rører godt, bruk gjerne hendene så du får blandet alt godt sammen. Legg over på bakepapir, og ha bakepapir over så kjevler du til en tynn tynn deig, det er viktig at den kjevles tynn, den er best da. Prikk med gaffel, og stek i ovnen ca. 10-12 min. Den skal bli gylden.
Mens deigen steker lager du pizzasausen:
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ts tomatpuré
- 2 laurbærblad
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss oregano
- 2 fedd hakkede hvitløk
Ha alt i en kjele, la koke til det tykner og smør et tynt lag på pizzaen.
Ha så på ønsket fyll. Jeg brukte:
- Revet ost
- Chorizopølse
- Rødløk
- Sjampinjong
- Parmasan
La steke 10-15 min i ovnen, og ha på ruccola til slutt om du ønsker det.
Server gjerne med en god salat til.