Disse blir man hekta på! 😉 Fyll med karamell, lakrispulver og vaniljepulver (Fra Jacobs utvalgte) ble supergodt sammen, så liker du lakris og karamell, så kommer disse til å falle i smak.
Her er grunnoppskriften på makroner. Av denne oppskriften blir det ca. 30 makroner.
Fyll lager du slik:
- 70 g sukker
- 60 g kremfløte
- 70 g smør i terninger
- 1 ts vaniljepulver (gjerne Jacobs utvalgte med ekte vanilje)
- 1 ts lakrispulver
Smelt sukker på middels varme i en ganske stor kjele. Ikke rør, men beveg etterhvert litt på kjelen. Det er lurt å bruke en kjele med teflonbelegg eller jerngryte, slik at det ikke brenner seg fast. Må du røre, så bruk en tresleiv i så fall. Sett til side når alt er smeltet og rørt inn.
Varm fløten i en kjele. Hell fløten forsiktig i karamellblandingen. Rør godt til du har fått blandet alt. Stivner karamellen, så kan du varme alt opp igjen på platen slik at det smelter. Sil eventuelt blandingen så du ikke får sukkerklumper i den.
Avkjøl blandingen litt, og rør så inn terninger av kaldt smør. Avkjøl i romtemperatur 2-3 timer. Skal du ikke bruke den før senere, så sett den i kjøleskapet og rør den opp igjen før bruk.
Fyll mellom to makronene når de er helt avkjølt.
Disse små lekre kakene smaker så utrolig godt.
Ta gjerne med deg en liten gave bort på besøk, det er hyggelig å få noe hjemmelaget.
Oppbevar dem i kjøleskapet et par dager før du spiser dem, da har smaken satt seg, og de smaker supergodt.
Om de ikke skal spises før senere, kan de fryses ned.