Min hjemmelagda granola står nå i tette glasskrukker og jeg har til både toppinger, frokoster og snacks. Veldig enkelt og greit, og veldig god ble den! Dette er et sunnere alternativ enn mange av de man kjøper i butikken, og kan brukes av alle.
Ingredienser
- 200 gram Øko Havregryn
- 0,5 dl sesamfrø med skall
- 50 g solsikkekjerner
- 50 g gresskarkjerner
- 50 g bokhvete
- 100 g hakkede mandler og cashew (eller andre nøtter etter smak)
- 50 g kokosflak eller revet kokos
- 1 ts kanel
- 1 dl virgin olivenolje
- 2 ss lønnesirup
- 1 dl sukrin
- 1 ts vaniljeessens
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 150 C
- Bland alt det tørre, foruten kokos
- Bland det våte
- Rør væsken inn i det tørre
- Bland godt
- Kle en stekeplate/langpanne med bakepapir og stek på varmluft i 15 min
- Ta platen ut, strø kokos over og stek videre i ca. 8-10 min.
Holder seg i lufttett boks i ca. 4 uker