Disse er gode, og litt sunnere. Med litt fibersirup i naturell yoghurt og frukt på, så smakte det utrolig godt. Litt syltetøy er heller ikke feil på disse. 🙂
Ingredienser til 5 mellomstore pannekaker:
- 1 egg
- 4 ss sammalt hvete fin
- 2 ss havregryn
- 4 ss hvetemel
- 2 dl ekstra lett melk
- 1/2 ts salt
- Smør
Pisk egget, tilsett mel blandet med saltet og melk litt etter litt til du får en glatt å fin røre. La røren svelle ca. 30 min, dekk til. Smelt smør i stekepannen, og ha i røren. Stek pannekakene i smør til de er gyllenbrune, snu når du får en stivnet overflate.
Frukt og kesam, cottage cheese, eller litt søtet naturell yoghurt er godt på disse. Syltetøy passer også fint. Lager du større røre holder den seg i kjøleskap i flere dager, du kan også fryse ned røren.