Gulrotkake med nøttesmørfrosting

gulrotkake4

Denne kaken er et resultat av min vandring rundt på Instagram, så mye inspirerende å se, og denne dukket opp hos Cooking classy . Jeg har oversatt den til norsk, og testet oppskriften, den ble supergod! Nå er mesteparten lagt i fryseren, og kan tas opp ved anledning. 🙂

Ingredienser

  • 3,5 dl hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje natron
  • 1/2 ts salt
  • 1 1/2 ts kanel
  • 1/4 ts malt ingefær
  • 1/8 ts muskat
  • 2,4 dl brunt sukker
  • 1,2 dl sukker
  • 1,5 dl vegetabilsk olje
  • 0,8 dl eplemos
  • 3 store egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt (eventuelt vaniljepulver)
  • 3,5 dl revet gulrøtter (ca. 2 1/2 stk)
Frosting av brunet smør og kremost
  • 1,2 dl saltet smør
  • 170 gram kremost (philadelfia)
  • 4 dl eller mer Melis
Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen mel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær og muskat i en bakebolle. Sett til side.
Bland sammen i en annen bolle brunt sukker, sukker, olje og eplemos til en glatt røre. Tilsett ett og ett egg, og vaniljeekstrakt, bland godt sammen. Hell halvparten av det tørre i, og rør bare til det er blandet, tilsett resten og rør bare til det er blandet. Ikke rør for mye. Vend i revet gulrot med en slikkepott. Hell røren i en smurt liten langpanne. Stek i 30-35 min. Eller test med bakepinne, det skal ikke sitte igjen noe på pinnen. La avkjøles helt før du har på frostingen. Oppbevares i lufttett boks, eller frys ned. La kaken stå i kjøleskapet med frostingen før du fryser ned, da stivner frostingen litt, og det blir enklere å fryse ned.
gulrotkake3 
Fremgangsmåte frosting:
Brun smør i en liten kjele over middels varme. Brun lenge nok, til du har den gode brune nøttearomaen og en gyllen farge. Rør hele tiden, og pass på så det ikke brenner seg. (Ca. 5 min tar det.) Du kan kjenne at det lukter litt som nøtter, og smørlukten er så og si borte. Tøm over i en bolle, slik at smøret ikke fortsetter å koke i kjelen. Avkjøl til smøret er romtemperert. Tilsett så kremost og pisk til en luftig krem. Tilsett melis litt og litt, og bland til du har en tykk og god konsistens. Fordel på kaken, og pynt med ønsket pynt. 
På disse ble det gulrothjerter, men de skal ikke sitte på lenge før frostingen smelter.
gulrotkake5
Reklame