Favoritten hos oss i alle år på fredag eller lørdag, var hjemmelaget pizza. Når jentene kommer hjem nå, så ønsker de seg nettopp det. Noe jeg syntes er veldig hyggelig. Denne har stort sett vært lik hele veien, med noen veldig små justeringer. Det er jo ingen grunn til å endre på noe som er bra, ikke sant?
Her kommer oppskriften:
Deig til en passe tykk bunn:
- 1/2 pakke gjær
- 2 dl vann (fingervarmt)
- 1 ss olje
- 1/2 ts salt
- 5 dl mel
Løs gjæren opp i litt vann, tilsett olje, mel og salt. Tilpass mel til du får en deig som er lett å jobbe med. Elt deigen godt, og sett til heving under et klede til dobbelt størrelse. Velv så deigen på bakebordet, form et rundt brød, og kjevle så ut til en stor leiv på størrelse med langpannen. Legg på bakepapir i langpannen, og fordel fyllet over. La stå ca. 15 min, før du setter i ovnen på 230 grader i ca. 20 min. (Følg med, her er det avhengig av ovn). Du kan også bruke varmluft, senk da til 220 grader i ca. 15 min.
Fyll:
- 400 g karbonadedeig
- 1/2 pakke bacon
- 1/2 gul løk
- 1/2 rød løk
- Paprika etter skjønn
- Mozerella eller vanlig hvit ost.
- Pizzasaus, hjemmelaget eller pizzasaus med tomat og urter
Stek karbonadedeigen sammen med hakket løk, legg til side. Stek baconet i biter. Fordel tomatsausen utover bunnen, legg på kjøttet og paprika. Krydre med oregano, provencal og salt, fordel osten på toppen. Så er det bare å be inn på mat. 😉