Denne sausen ble supergod, og passer til 2 middager for 4 personer. Her har du en fin base du kan lage på forhånd, så kan du bruke den til kjøtt, supper, o.l. Supersmart! 🙂
Oppskriften er fra Kiwi sitt oppskriftshefte «Sunn, kjapp og billig hverdagsmat», og kan hentes i butikk, eller ses på Kiwi sine sider også.
#Sponset innlegg
- 1,5 kg tomater eller 2 pakker hakkede tomater
- 1 stk gul løk
- 5 fedd Hvitløk
- 3 ss Olivenolje
- 3 ss Tomatpure
- 1 ss Sukker
- 2 stk Laurbærblader
- 1 ss Balsamico-eddik
- 2 never frisk oregano
- Salt og nykvernet sort pepper
Grovhakk tomatene, eller bruk ferdig hakkede på boks (jeg gjorde det). Finhakk løk og skjær hvitløk i tynne skiver. Varm olje i en stor kjele og la løk og hvitløk surre til de er møre. Ha i tomatpuré og la det frese med i 2 min. Tilsett hakkede tomater og la det koke opp. Ha i sukker, laurbærblader, eddik og hakket oregano, la alt koke på svak varme i 30 min. Litt kortere tid med hermetiske tomater, ca. halve tiden. Rør i gryten hvert 5 min. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer oregano eller basillikum om ønskelig.