Horn fra Bakeriet i Lom, Oppskrift fra Tine
- 50 gram smør
- 5 1/2 dl melk
- 25 gram fersk gjær
- 1 ss sukker
- 1 kg hvetemel
- Ost (Cheddar, jarlsberg, e.l.)
- Skinke
Til pensling
- Egg
- Valmuefrø.
Slik gjør du
-
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varmes til fingervarm. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av melkeblandingen og rør til gjæren er løst opp. Ha i resten av melken.
-
Elt inn sukker, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Elt inn litt etter litt til du får en deig som er glatt og smidig, men ikke klistrer seg til bakebollen.
FORHEVING
Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted til dobbel størrelse. Ca 40-60 min.
UTBAKING OG ETTERHEVING
-
Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Del deigen i 2, og kjevle hver av delene til runde «pizzaer». Deigen, som nå er flat og rund som en pizza, deles i 6-8 «pizzastykker».
- Legg på litt ost og skinke på den bredeste delen og rull hvert stykke fra den tykkeste delen inn mot den tynne. Bøy litt på hornet, dekk til og sett til heving. De skal bli dobbelt så store.
- Pisk med sammenpisket egg og strø på valmuefrø når de er ferdig hevet. Stek midt i ovnen på 180 c i ca. 20 min.
- Avkjøles på rist.