Herlig lavkarbo-hvitløksbrød oversatt fra Garlicbread
Dette trenger du:
- 5, 4 dl mozzeralla
- 0,5 dl kremost naturell (F.eks Tine sin)
- 3 egg
- 3,5 dl mandelmel
- 1 ts bakepulver
- 1/2 pakke bacon stekt og hakket i småbiter
- 1 dl parmasan
- 1 ts Italiensk krydder (Provance, e.l)
- 4 hvitløksbåter finhakket
- 1 dl persille finhakket
- 1/2 dl brunet smør
- Smør en støpejernspanne eller bakeform med olje, sett til side
- Bland parmasan og krydder på en tallerken eller fjøl.
- Smelt mozzerella og smøreost på medium varme til det har blitt en smeltet masse, rør sammen. Eller kjør i mikroovn ca. 1 min på full effekt.
- Bland sammen egg, mandelmel, bakepulver og bacon, tilsett osteblandingen og bland godt sammen.
- Deigen er ganske løs, forme til baller og rull i parmasanblandingen. Sett de sammen i formen. Jeg lagde 7 emner til min form. Strø på litt mer parmasan og sett kaldt i kjøleskap ca. 10 min, eller til ovnen har blitt varm. Ovnen skal stå på 200 grader.
- Sett formen i ovnen og stek i 20-25 min, til brødet er gyldent.
- Smør så rikelig med hvitløk, persille og smør som du har blandet sammen, på brødet.
Nydelig til salater, gryter, ol.