Det ligger så mange god tips til måltider der ute, dette tipset fant jeg hos @mutfakonline på Instagram. Enkelt, godt og morsom måte å servere på. Om det skal gjøres veldig enkelt kan kjøttboller lages klart på forhånd, pizzadeigen kjøpes ferdig, også er det bare å gå i gang. 😉 I denne oppskriften brukte jeg hjemmelagde kjøttboller fra fryseren, oppskrift her: kjøttboller . Pizzadeigen til 8 store boller lager du slik:
Ingredienser
- 25 g fersk gjær
- 3 dl lunket vann
- 1 ss olivenolje
- 5 1/2 dl hvetemel
- 1 1/2 dl grovbakstmel
- Litt salt
Fyll
- Tomatsaus/Salsa
- Mozzarella
- 8 kjøttboller
Topping
- 1/2 kopp smeltet smør
- 2 hakkede hvitløksfedd
- Parmasan
- Persilleblader/urter
Rør ut gjæren i litt av det lunkne vannet. Tilsett resten av vannet og olje, bland sammen. Ha i alt det tørre, og rør sammen til en fin deig. Tilpass melet så deigen ikke blir for klissete. La stå å heve under et klede til dobbelt størrelse.
Bak ut deigen, og trill 8 boller som klemmes flate på bakebordet. Smør på med tomatsaus eller salsa. Strø på mozerella og legg kjøttbollen på toppen.
Brett deigen under kjøttbollen slik at det blir tett, og legg i en ildfast stekepanne, eller en ildfast form.
Pensle med toppingen. Ha i det du ønsker av parmasan og persille/urter.
La steke i ovnen ca. 20-25 min på 180 g. Varierer fra ovn til ovn, men ta de ut når de er litt gyldne på toppen.
Lag en hjemmelaget salsa eller tomatsaus, og server til kveldskos, e.l.
Riv av din bit, dra fra hverandre og dypp i tomatsausen. Mmmm…