En smaksrik og god middag som nærmest gjør seg selv i ovnen. Denne oppskriften passer til 2 personer, du må tilsette mer av alt, om den skal lages til flere. Jeg har beregnet ett lår pr. person her. Tilbehør couscous, ris passer også fint.
Til 2 pers:
- 2 kyllinglår ferdigstekte (må varmes)
- 2 sjalottløk
- 2 sjampinjong
- 1/2 paprika
- 1 gulrot
- 2 skiver sitron
- 2 ss ananasbiter
- Ferske urter
Til saus:
- 0,5 dl vann
- 1/2 terning hønsebuljong
- 1/2 boks lett cream fresh
- 1 sjalottløk
- 2 soltørkede tomater
- Saft fra en sitronskive (kan sløyfes).
- 1 ts worcestersaus
- 1 ss hvitvinseddik
- Salt og pepper
Couscous følg fremgangsmåten på pakken, kok opp vann med erter, gulrot og litt mais, det smaker godt i.
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 210 grader. Ha i litt olivenolje i en langpanne, legg i gulrøtter, sjalottløk og kylling, la steke ca 10 min og tilsett sopp, ananas, paprika og sitronskiver. Strø friske urter over kyllingen, f.eks oregano og basilikum. Stek videre i ca. 10 min, kyllingen skal få stekeskorpe.
Lag sausen mot slutten av steketiden. Kok opp vann og tilsett hønsebuljong, la koke til buljongen er løst opp. Ta i en 1/2 boks cream fresh, hakket sjalottløk og soltørkede tomater. La koke ca. 5 min før du tilsetter worcestersaus, hvitvinseddik og saften fra sitronen. Smak til med salt og pepper.