Kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker

kyllinglaar3

En smaksrik og god middag som nærmest gjør seg selv i ovnen. Denne oppskriften passer til 2 personer, du må tilsette mer av alt, om den skal lages til flere. Jeg har beregnet ett lår pr. person her. Tilbehør couscous, ris passer også fint.

Til 2 pers:

  • 2 kyllinglår ferdigstekte (må varmes)
  • 2 sjalottløk
  • 2 sjampinjong
  • 1/2 paprika
  • 1 gulrot
  • 2 skiver sitron
  • 2 ss ananasbiter
  • Ferske urter

Til saus:

  • 0,5 dl vann
  • 1/2 terning hønsebuljong
  • 1/2 boks lett cream fresh
  • 1 sjalottløk
  • 2 soltørkede tomater
  • Saft fra en sitronskive (kan sløyfes).
  • 1 ts worcestersaus
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Salt og pepper

Couscous følg fremgangsmåten på pakken, kok opp vann med erter, gulrot og litt mais, det smaker godt i.

kyllinglaar2

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 210 grader. Ha i litt olivenolje i en langpanne, legg i gulrøtter, sjalottløk og kylling, la steke ca 10 min og tilsett sopp, ananas, paprika og sitronskiver. Strø friske urter over kyllingen, f.eks oregano og basilikum. Stek videre i ca. 10 min, kyllingen skal få stekeskorpe.

Lag sausen mot slutten av steketiden. Kok opp vann og tilsett hønsebuljong, la koke til buljongen er løst opp. Ta i en 1/2 boks cream fresh, hakket sjalottløk og soltørkede tomater. La koke ca. 5 min før du tilsetter worcestersaus, hvitvinseddik og saften fra sitronen. Smak til med salt og pepper.

kyllinglaar

Reklame