For en lakriselsker så må vel dette nesten være betegnelsen på lykke? 😉 Disse fant jeg hos Passion for baking , og måtte jo prøve. De ble utrolig gode!
En liten munnfull, og du er frelst.
Slik går du frem;
- Grunnoppskrift på makroner her.
- Svart «food color». Jeg kjøpte «Midnight black» fra Panduro
- 1 ts salt lakris sirup
Sjokoladefyll med salt lakris
- 100 gram mørk kokesjokolade
- 0,8 dl kremfløte
- 1 ss salt lakris sirup
Lag makronene etter grunnoppskriften, tilsett farge og lakrissirup i marengsen, bland det inn. Ha i farge etter hvor mye du ønsker å farge dem. Her ble det ca. en 1/2 ts. Ta i litt og litt, så tilsetter du bare mer om det blir for lite. Så følger du bare fremgangsmåten for makroner videre.
Fyllet lager du slik;
Varm opp kremfløte til kokepunktet, ta av kjelen fra platen. Tilsett hakket sjokolade, la stå ca. 1 min, rør godt rundt sammen med 1 ss salt lakris. Avkjøl fyllet, det skal bli en god del tykkere før du fyller mellom makronene, la det gjerne stå natten over. Makronene skal være helt avkjølt før du fyller dem.
La de ligge i kjøleskapet en til to dager før du spiser dem, da har smaken satt seg og makronene fått riktig konsistens.
Du kan fryse dem ned om de ikke skal spises nå, tin de opp i kjøleskap før du skal servere dem.