Endelig ble det tid til å prøve denne klassiske franske grønnsaksretten, den har jeg hatt lyst til å prøve en stund, og den er jo enkel og grei også.
Ingredienser til 3-4 personer
1/2 aubergine
1 squash
1 rødløk
1/2 kinesisk hvitløk
1/2 rød paprika
1 gul paprika
1 tomat
Rapsolje med basilikum (eller annen olje)
6 friske blad basilikum
2 tsk tomatsaus
Salt, pepper
Revet parmasan
Sett ovnen på 200 grader. Finn frem en ildfast form på ca. 24-26 cm. Her ble paiformen brukt.
Start med å dele aubergine i skiver, og legg de i lettsaltet vann i 20 min. (Det fjerner den litt bitre smaken). Tørk på tørkepapir, før du legger de lagvis i formen.
Smør formen med olje. Bland sammen tomatsaus, olje med basilikum, basilikumbladene hakket, salt og pepper og fordel i bunnen av formen.
Skjær alle grønnsaker i tynne fine skiver, fordel de på høykant i formen.
Risle over en god olje, gjerne olivenolje. Krydre med litt pepper og salt. Sett i ovnen i 30 min, eller til grønnsakene er møre. Dryss over finhakket basilikum og parmasan. Server som den er, eller tilbehør til kjøtt eller fisk.
Det blir så fargerikt og lekker å servere, veldig fint å lage istand til gjester.
Det at størrelsen ikke er helt like, har ingenting å si, det blir flott likevel.
Vel bekomme!