Lavkarbo ostekake. Frisk og god! Det er greit å ikke spise for mye av den, da noen kan reagere litt på Tagatesse, men, det holder jo med et kakestykke om gangen. 😉 Annen søtning kan brukes.
Ingredienser
Bunn
- 60 gram smør, smeltet
- 120 gram mandler, kvernet
- 2 ss Tagatesse
Smelt smøret, tilsett mandelmel (kvernet mandler) og tagatesse. Trykk ned i en liten bakeform (ca. 13 cm) og stekes midt i ovnen på 170 grader i 15-20 min. Avkjøl
Fyll
- 2 dl kremfløte
- 2ss Tagatesse
- 125 gram Tine naturell kremost
- 1/2 pakke gul gele sukkerfri (Eldorado)
- 2 1/2 dl vann
Lag geleen med 2 1/2 dl vann, avkjøl, Pisk kremfløte og tagatesse. Tilsett osten, og rør til glatt krem. Tilsett litt og litt av geleblandingen, og rør til en glatt masse. Avkjøl og ha oppå bunnen. Avkjøl i kjøleskap.
Lag resten av geelen med halv vannmengde, avkjøl men ikke la den stivne. Tilsett på toppen av kaken, og avkjøl i kjøleskap til geleen har stivnet.