Inspirasjon fra instagram, pinterest og kokebøker er givende og morsomt. Denne ostekaken har jeg laget etter en oppskrift fra «Lavkarbo-kokeboken» fra Spektrum.
Ingredienser
- 60 g søte kjeks, knust
- 30 g smør, smeltet
- 300 g ricotta
- 2 ss strøsukker
- 2 x 130 g beger ferskost med vanilje (f.eks. kesam)
- 2 x 130 g beger lett ferskost tilsatt sitron
- 2 ts finrevet sitronskall
- 2 ss sitronjuice
- 1 ss gelatin
- 2 eggehviter
- 250 g jordbær, delt i 2
Kakeform 20 cm.
- Smør bunnen og sidene av en 20 cm springform lett med olje. Dekk med plastfolie. Rør sammen kjeks og smør i en bolle, og trykk det ned i bunnen av formen. Sett kaldt mens du lager fyllet.
- Bland ricotta og sukker i en kjøkkenmaskin, og kjør til det blir glatt. Tilsett ferskost, sitronskall og sitronjuice, og bland godt.
- Ha 1/2 dl vann i en liten bolle. Dryss gelatinpulveret i et jevnt lag i vannet, og la det stå til det tykner og blir svampaktig. Kok opp vann i en liten kjele, ta gryten av varmen og sett gelatinbollen i gryten. Vannet skal gå halvveis opp på sidene. Rør i gelatinen til du har en klar væske og alt pulveret er oppløst. Avkjøl raskt.
- Rør gelatinblandingen sammen med ricottablandingen og ha det i en stor bolle.
- Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i ricottablandingen. Fordel røren i formen, og sett den i kjøleskapet minst 6 timer, og gjerne natten over. Kaken er ferdig når den har blitt fast i formen, og massen har «satt» seg. Ta kaken ut av formen, og legg på fat. Pynt med jordbær e.l.
- For farge på blandingen kan du dele den i to og blande med konditorfarge eller paste. Legg lagvis i formen.
Pynten på denne kaken er ikke lavkarbo.
Sjokoladepynten er smeltet sjokolade som er sprøytet på bakepapir og satt kaldt noen timer til det stivnet. Her er det bare å slippe fantasien løs. 🙂