Disse kjeksene har jeg egentlig letet litt etter å finne oppskrift på, for de passer så fint til f.eks. «ost og kjeks», tilbehør til taco, med diverse pålegg, eller til dip. Basisoppskriften kommer herfra eatwell og er oversatt av meg.
- 2 dl mozzarella revet
- 2 dl parmasan revet
- 30 gram naturell kremost
- 2 dl mandelmel
- 1 ts provance
- 1 ts fersk hakket rosmarin
- 1 ts fersk hakket persille (kan utelates)
- 1/2 ts havsalt
- 1 egg
Ha mozzarella, parmasan og naturell kremost i en tykkbunnet kjele, la smelte over middels varme til du har en tykk flytende masse. Eller kjør blandingen på full effekt i mikro i 1 min. Ta av varmen og tilsett mandelmel og rør godt sammen, la avkjøle ca 2 min og rør inn krydder og egg. Pass på at det ikke er for varmt, slik at egget koagulerer. Om masse blir vanskelig å jobbe med, kan du eventuelt smelte den litt til. Når alt er rørt godt sammen, legger du deigen mellom 2 bakepapir og kjevler ut til en tynn leiv.
Jo tynnere den er, jo sprøere blir kjeksene. Pass på at du ikke får den så tynn at den ikke henger sammen. Når du har fått kjevlet nok, legger du den over på bakepapirkledd stekeplate.
Del opp i passe biter med en pizzatrille.
Du må kanskje gå over igjen med pizzatrillen når de er ferdigstekt. Strø litt mer parmasan på toppen. La steke ved 230 grader i ca. 10 min. Pass på så de ikke blir stekt for lenge, de skal være gyldenbrune.