Jeg elsker pai! Det er enkelt og lage, og kan varieres nærmest i det uendelige. I en pai kan du få restene til å blomstre igjen, det er supert å bruke det man har men samtidig få et godt resultat. Slik lager du paibunnen til en paiform på 24-26 cm:
- 150 g smør
- 200 g hvetemel
- 2-3 ss vann
Del smøret opp i terninger og kna sammen med hvetemel, tilsett vann og bland til en jevn deig. Sett kaldt ca. 30 min mens du klargjør ingrediensene til fyllet.
Kjevle deigen litt før du trykker den ut i en smurt paiform (la være igjen litt om du ønsker å pynte på toppen). Prikk med gaffel og forstek i ovnen på 200 grader i 15 min.
Ingredienser til fyllet:
- 1/2 pakke bacon i biter
- ca. 50 g strimlet skinke
- 1/2 paprika
- 3 vårløk
- 1/2 rødløk
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 4 egg
- 2 dl melk
- 1/2 ts salt
- Litt pepper
- Revet mozeralla
Stek bacon og strø utover paiskallet sammen med skinke. Stek vårløk, rødløk, paprika og hvitløk i litt olje til det blir gyldent, strø mesteparten over i paiskallet, la litt være igjen til toppen. Strø over ost, og hell over eggeblandingen bestående av egg, melk, salt og pepper vispet sammen. Legg på resten av løkblandingen, og strø ost på toppen. Bruk så mye ost du ønsker, det er ikke nødvendig med ost, om du ønsker uten.
Stek på 180 grader i 30-40 min, alt ettersom hva slags ovn du har. Følg med så den ikke brenner seg. Server varm eller lun, med en frisk salat og dressing til. Her ble det en hjemmelaget dressing av Créme fráiche, hakket hvitløksbåter, friske urter, salt og pepper.
Nyt!