Pitabrød

pitabroed

Disse ble skikkelig gode, og hevet seg så fint i ovnen. Det er jo ikke å komme unna at hjemmebakt er bedre enn de man kjøper i butikken. Med litt planlegging, så kan du fint lage og spise disse samme dag, det gjorde vi her. 🙂 Helt nybakt er jo aller best. Disse fant jeg oppskriften på hos Elin Larsen , og de skal helt klart bakes igjen. Kjekt å ha i fryseren også.

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 3 dl ekstra lettmelk
  • 1 ts salt
  • 2-3 ss olivenolje
  • 400-450 g hvetemel

Varm melken til fingervarm, tilsett olivenolje. Smuldre opp gjæren i en bolle og tilsett litt av melken. Rør til gjæren har løst seg opp, tilsett resten av melken. Bland det tørre, og tilsett i røren. Gjem litt av melet til utbakingen. Elt deigen i 5-10 min. Heves på lunt sted med klede eller plast over til dobbelt størrelse, 40-45 min.

pitabroed6

Hvelv deigen på bakebordet, og trill en stor pølse. Del opp i 8 like deler. Trill til boller, og trykk de litt flate før du kjevler en «leiv». Lag 8 pitabrød og stek de ved 275 grader i 4-6 min. Følg med under stekingen så de ikke brenner seg. De ska være gyldne på toppen og ha hevet seg godt. I min ovn var de inne i 5 min.

pitabroed5

pitabroed4

Avkjøles på rist.

Nå kan du fylle med hva du ønsker, kyllingfilet, svin, karbonadedeig, kjøttdeig, osv. I tillegg til en salat ved siden av. I disse hadde jeg kyllingfilét, vårløk, rødløk, gul og rød paprika, og hvitløk blandet med tacokrydder og cream fresh. Supergodt ble det! 🙂

pitabroed

Dette er kjempegod helgemat, hverdagsmat, vennemat, lunsj, osv osv. Ganske så anvendelig. 🙂

pitabroed2

 

 

 

Reklame