Disse pitabrødene dukket opp på «food wishes» da jeg var ute etter litt inspirasjon på nettet. De stekes i stekepannen, og blir veldig gode! Det tar litt tid pga hevingen, men jeg lover at det er verdt det. 🙂
Du trenger:
- 1 pakke tørrgjør
- 2,3 dl varmt vann (litt over fingervarmt)
- 2,3 d hvetemel
- 1 1/2 ss olivenolje
- 1 ts salt
- ca. 3 1/2 dl hvetemel
Bland sammen tørrgjær, mel og lunkent/varmt vann, jeg varmet vannet litt varmere enn fingervarm.Tilsett olje, salt og hvetemel litt om litt så du får en fin deig som ikke er klissete. Elt godt, la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time tok det her.
Kna deigen så sammen og del opp i 8 like emner, lag 8 boller ved å brette deigen inn på undersiden. Form som bolle og brett innunder flere ganger. Eller rull ut boller om du heller vil det. Ved å brette innunder er det lettere å få de til å «poppe». Forklaring kommer.
Etterhev 30 min.
Kjevle så bollene til runde flate pitabrød og la hvile 5 min.
Varm opp olje i middels varm stekepanne og stek pitabrød ca. 3 min på hver side, snu noen ganger underveis. Når pitabrødene «popper» under stekingen, trykk de forsiktig ned, dette danner luftlommene inni. Om de ikke skulle poppe, så går det helt fint, da deler du bare opp med kniv igjennom når de skal fylles.
Avkjøl! Så er det bare å starte med fyllet, og fryse ned de du vil ha til senere.
Kjøttfyll
- 400 gram karbonadedeig
- 1 boks hakkede tomater
- 2 vårløk
- 1 rødløk
- 1 liten paprika
- 1 kinesisk hvitløk
- Litt rød spisskål
Stek karbonadedeig, tilsett hakkede tomater og la putre 5 min.
Tilsett resten av grønnsakene og stek til de er møre.
Smak til med salt og pepper. Her smaker det mye fra før, så det er ikke nødvendig med ekstra krydder om du ikke ønsker det. Og så til slutt, fyll pitabrødet, ha litt agurk og rød spisskål på toppen så får du litt «krønsj». Pynt med frisk agurk, vårløk og rød spisskål.