Denne pannekaken er laget av semulegryn og går derfor mye raskere å lage enn originalen. Denne lager du på under en halvtime. I Sør-India spiser de uttapam både til frokost og brunsj.
Oppskrift fra Indisk vegetar (tomat er tatt bort fra oppskriften)
Ingredienser til 6 pannekaker
Tid: 30 min
- 2,5 dl semulegryn
2 dl kefir/kulturmelk
Ca 1 dl vann
1 ss raspet ingefær
1 fedd raspet hvitløk
0,5 finhakket løk
0,5 finhakket paprika (rød eller grønn)
1 hakket chili (Kan sløyfes)
Salt etter smak (ca. 1 ts)
Olje til steking
Slik gjør du:
Bland sammen semulegryn, ingefær, hvitløk, salt og kefir i en bolle. Det skal bli som en tykk pannekakerøre, ha i litt vann dersom røren blir for tykk. Dekk til å la den svelle 10 min.
Hakk i mellomtiden grønnsakene. Varm en stekepanne, ha i noen dråper olje til å steke i. Hell i en øse røre og lag en tynn og jevn pannekake. Topp den med litt løk, paprika (eventuelt tomater) og chili. Bruk en skje til å presse grønnsakene forsiktig ned i pannekaken. Snu uttapamen når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Stek gyllenbrun på begge sider.
Serveres varm som tilbehør til indisk mat, kokoschutney eller korianserchutney. Her hadde vi det til Tikka masala.