Så enkel kake! Dette er faktisk første gang jeg har laget den, for jeg har ikke vært så begeistret tidligere, men nå ble den jo kjempegod, spesielt med en kremklatt på. 😉 Oppskrift fra Matprat
Ingredienser:
- 4 egg
- 120 gram sukker
- 120 gram hvetemel
- 1/4 dl bakepulver
Fyll:
2 1/2 del bringebærsyltetøy, hjemmelaget om du har.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis
Sikt hvetemel og bakepulver sammen, og vend det forsiktig inn i eggedosisen
Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne, og stek kaken i 8-10 min
Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Helv kaken over på papiret og avkjøl under langpannen.
Smør på et tynt lag med syltetøy og rull kaken sammen, bruk gjerne bakepapiret til hjelp, den kan sitte litt fast i papiret. (Som dere ser gjorde min nettopp det, men det trenger ikke å se helt perfekt ut fra at hjemmekjøkken. 😉 ) Pakk kaken stramt i papiret og legg den kjølig en stund før den er klar til å deles opp. Her fikk den ikke ligge legge før krem ble pisket og dandert på, viktig å smake. 😀 Pynt gjerne med krem og bringebær.
Kaken ble godkjent av mannen i huset, og den skal helt sikkert lages mer, liker slike enkle oppskrifter.