Så ble det endelig rundstykker til frokost igjen, som kan erstatte knekkebrødene litt, for det kan bli litt ensformig i lengden. 🙂 Det varierer mellom grøt og knekkebrød, for brød eller rundstykker jeg har bakt tidligere, har ikke smakt noe særlig. Disse er en egen versjon av oppskrifter funnet rundt om på nettet, den som først hadde oppskriften vet jeg ikke, men disse fant jeg hos Karianne og har som sagt tilpasset dem litt.
Disse kan sikkert forbedres litt de også, men de er veldig gode slik de er. Ferske med godt pålegg på, nam! De kan fryses ned, og tas opp til frokost når du ønsker.
Ingredienser
- 5 dl kokende vann
- 4 dl mandelmel
- 2 dl sesammel
- 3 ss fiberhusk
- 2ss fibrex
- 3 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 6 eggehviter
- 4 ts hvitvinseddik eller vanlig eddik
- 2 ss chiafrø
Sett over vannet til koking. Pisk eggehviter og eddik godt sammen. Bland alt det tørre og tilsett i eggeblandingen. La mikseren gå mens du tilsetter det varme vannet litt etter litt, pisk godt sammen og la det stå og svelle litt. Deigen blir ganske klissete. Ta vann på fingene og ha 9 deler over på bakeplate med bakepapir. Form de så godt du kan med hendene. Strø på sesamfrø om du ønsker det.
Stekes på nederste rille på 170 grader i 50-60 min, det avhenger av hva slags ovn du har. Mine ble ferdig etter 50 min.
Skal eggehvitene være stivpisket?
LikerLiker
Hei, neida det skal bare blandes godt sammen. 😊
LikerLiker