Sarah Bernard i langpanne

sarahber

Denne oppskriften er fra «Det søte liv«, og er en super oppskrift både når det gjelder fremgangsmåte og smak. 😉 Hvorfor gjøre det vanskelig, når det kan gjøres enklere? 🙂

Ingredienser

 • Mandelbunn:
  400 g mandler
  400 g sukker
  4 ts bakepulver
  6 eggehviter
 • Sjokoladekrem:
  250 g smør
  200 g melis
  6 eggeplommer
  2 barneskjeer kakao
  2 ts vaniljesukker
 • Sjokoladeglasur:
  200 g kokesjokolade
  2 ss smør

Mal mandlene og bland med bakepulver. Pisk så eggehvitene stive. Tilsett sukker litt og litt, og pisk til tykk marengs. Vend i mandlene med f.eks. en slikkepott. Fordel massen i en stor bakepapirkledd langpanne.

marengs

Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Om du har plass i kjøleskap/kjølerom, kan du bare la den være i langpannen nå, om ikke så drar du den over på rist. Her ble kaken avkjølt på verandaen, siden temperaturen ute er perfekt til det akkurat nå.

Lag sjokoladekremen med å piske mykt smør med melis, tilsett eggeplommene og pisk til en luftig krem. Pisk tilslutt inn kakao og vaniljesukkeret. Smør sjokoladekremen over den kalde mandel/marengsbunnen, og sett den til avkjøling et par timer. Du kan renskjære kantene nå om du ønsker, OBS det er veldig veldig godt, så pass deg for overspising. 😉

sjokoladekrem

Smelt kokesjokoladen i smør, og smør et tynt lag over sjokoladekremen. Lag et mønster med gaffel og pynt litt om du ønsker. Sett kaken til avkjøling igjen. Det tar tid å få den helt ferdig, men det er så verdt det!

sjokoladesmeltet

Etter avkjøling kan du nå skjære opp kaken i firkantede biter, bruk en skarp kniv. Kan holder seg godt i kjøleskapet pakket inn i plast, men det anbefales å fryse den ned. Den tiner raskt opp igjen, og du kan ta ut de bitene du trenger, så slipper du å gå og spise av den hele dagen. 😀 Super kake til jul, men også ellers i året, den er virkelig god.

Fristende, ikke sant?

sarahber

Disse var det bare å putte i fryseren, viljestyrken min er virkelig svak når det gjelder sjokolade og kaker. 🙂

sarahbernard

 

Reklame