Dette ble mitt andre forsøk på å lage en lavkarbo-sitronterte, og denne ble veldig bra. 🙂
Sitroncurden er så god at jeg måtte forte meg å få den på kaken, før jeg spiste opp alt. 😉 Det tar ikke så lang tid å lage denne, og det er en stor fordel. Har du ingrediensene i hus, så lager du den på 1 times tid, så kan den stå kaldt minst 2 timer, så er den klar til å spises.
Ingredienser til bunnen:
- 3 dl mandelmel
- 0,8 dl sesammel
- 2 ss kokosmel (kan sløyfes og brukes mer av sesammelet)
- 25 gram tagatesse
- 1/2 ts Xanthan gum
- 5 dråper vaniljeessens
- 1 egg
- 1 klype salt
- 35 gram smeltet smør
Ingredienser sitronfyll/lemoncurd
- 1 egg
- 4 eggeplommer
- 1,1 dl sitronsaft
- 1 ss
- sitronskall
- 45 gram tagatesse
- 4 eggehviter
- 4 ss smør
Stivpiskede eggehviter
- 4 eggehviter
- 20 gram tagatesse
Begynn med bunnen. Ha alt det tørre i en bolle, tilsett vaniljedråpene, egget og start kjøkkenmaskinen (eller rør med tresleiv), la gå mens du tilsetter smøret, når alt er blandet sammen og deigen fester seg litt tar du den over i paiformen og fordel den så jevnt du kan med litt kanter opp på sidene.
Prikk bunnen med en gaffel og stek ved 176 grader i 15-20 min, til den er gylden.
I mellomtiden lager du fyllet. Sett over en stor kjele med vann på middels varme, ta så egg, tagatesse, sitronsaft og sitronskall i en bolle, rør i bollen over vannet til det begynner å tykne. Det tar ca. 10 min. Når det har tyknet, tar du kjelen av varmen og tilsetter 4 ss smør. Rør godt og avkjøl. Når du har fått avkjølt blandingen, stivpisker du eggehvitene med tagatesse, og tilsetter i sitronblandingen.
Bunnen skal være avkjølt før du fyller den, det kan du raskt gjøre i fryseren. Smør fyllet jevnt over, og pynt med bær og frukt. 🙂