Disse små tertene er sprø og skjøre, men veldig gode med fyll i. For å få en enklere utbaking, anbefales det å ha deigen i kjøleskapet minst 1 time.
1 stor terte, eller 5 små
Ingredienser
- 3, 5 dl hvetemel
- 0,5 dl melis
- 125 g smør
- 1 eggeplomme
- 1/2 dl vann eller fløte (bland inn litt og litt, så det ikke blir for mye væske)
Ovnsvarme 180-200 grader
Smuldre/hakk sammen mel og smør til en grynete masse. Tilsett egg og væske og kna deigen raskt sammen. La den ligge kaldt 30-60 min.
Kjevle deigen ut til ca. 3 mm. tykkelse. Kle små smurte terteformer, trykk godt ned i bunnen og inntil kantene. Prikk med gaffel i bunnen. Legg bakepapir eller aluminiumsfolie over, og fyll opp med tørre erter. Dette for at tertene skal holde formen under steking.
Stekes ved 180-200 grader i ca. 10 min. Avkjøl før du tar de ut av formene.
Pynt med vispet kremfløte tilsatt jordbærsyltetøy eller bringebær om du vil. Topp med ønsket bær. Gode og fine kaker å finne frem til gjestene, til å kose seg med til kaffen eller bare unne seg litt ekstra. 🙂