Denne lunsjen falt i smak her, den er både sunn, forfriskende og god. Bringebærsausen på toppen, er prikken over i’en. 🙂 For å lage denne må du først lage en kjøleskapsgrøt, da trenger du:
- 1 1/2 dl mandelmelk og vann blandet
- 2 ss kokosmelk
- 1/2 ts kanel
- 4 ss chiafrø
Ha mandelmelk og vann (eventuelt vanlig melk, fløte, e.l) i en glasskrukke med lokk, tilsett kokosmelken, kanel og 4 ss chiafrø. La stå i kjøleskapet natten over, rør den så godt opp med litt mer væske om den er veldig tykk.
Lag smoothie med disse ingrediensene:
- ca 2 dl frossen mango i biter
- 1 neve frossen cantaloupemelon i biter (2 skiver)
- 1/2 avokado
- 1/2 kiwi
- Mandelmelk
- Kokosmelk
- Søtning
Bruk blender og tilsett mango, avokado, kokosmelk og mandelmelk (eller annen melk om du ønsker det), la blenderen gå til du har en glatt konsistens, tilsett de andre ingrediensene litt og litt, om ikke blir det bare til en tykk masse. Væske tilsetter du til du har en passelig tykk konsistens. Smak til med litt fibersirup Gold om du vil ha den litt søtere.
Bringebærsaus
- 1 dl frosne bringebær
- Litt vann
- 2 ss tagatesse
- 1 ss fibersirup Gold
Kok opp bringebær med litt vann, tilsett tagatesse (bruk annen søtning om du ønsker det) og fibersirup Gold. Bruk en gaffel så bringebærene blir godt most. Sil dem om du ikke vil ha med stenene. Jeg hadde med stenene, og tømte det hele over på slutten.
Ha smoothien på toppen av kjøleskapsgrøten, topp med frukt og bær, og hell over bringebærsaus. Porsjonen er stor nok til 2, eller del den opp i frokost og lunsj, f.eks. 🙂