Høst og tid for å lage masse godt av innhøstingen. Denne paien er den enkleste og kanskje den beste også? I alle fall er den utrolig god, og forsvinner på et blunk! Med vaniljeis eller krem til, blir det nærmeste perfekt. Basisoppskrift fra http://www.detsoteliv.no
Til smuldredeigen:
- 2 dl hvetemel
- 3 ss sukker
- 50 g mandler
- 100 g smør
Fyll:
- Ca. 400 g bær, ferske eller frosne
- 1 Eple i båter
Lag først smuldredeigen, bland mel, sukker og mandler, smuldre deretter inn mykt smør. Bruk fingrene. Dette skal bli en tørr og smulete deig.
Legg bærene og eplebitene i bunnen av en ildfast form, jeg brukte en paiform.
Strø over sukkeret, og smuldre deretter deigen over. Fordel det så jevnt du kan, det må ikke dekke alle kroker og kriker, det ordner seg fint ved steking.
Stekes midt i ovnen på 225 g i ca. 25 min, til paien er gylden på toppen. Følg med litt så den ikke blir brent. Server gjerne varm med is eller krem til.