Søndagsdessert denne helgen ble smuldrepai med nyplukkede blåbær og vaniljeis, nydelig og populært. 2 kaker forsvant i en fei.
Ingredienser til 1 kake (4 pers)
- 350 gr blåbær (nyplukkede eller fryste)
- 40-50 gr sukrin eller brunt sukker (eller vanlig sukker)
- 100 gr speltmel
- 50 gr havregryn
- 75 gr smør
- 100 gr sukrin eller brunt sukker (vanlig sukker går også fint)
Slik gjør du
- Bland sammen det tørre (speltmel, havregryn og sukrin/sukker)
- Del opp smøret i terninger og smuldre det inn i det tørre. La det være litt biter igjen, ikke bland for godt.
- Ha bærene i en ildfast form/paiform og strø over sukker.
- Dryss så smuldredeigen på toppen.
- Stekes ved 180-200 C i ca. 30 min, til den har blitt gylden på toppen.
Server gjerne vaniljeis ved siden av, det er utrolig godt!