Smuldrepai med blåbær

Søndagsdessert denne helgen ble smuldrepai med nyplukkede blåbær og vaniljeis, nydelig og populært. 2 kaker forsvant i en fei.:)

Ingredienser til 1 kake (4 pers)

  • 350 gr blåbær (nyplukkede eller fryste)
  • 40-50 gr sukrin eller brunt sukker (eller vanlig sukker)
  • 100 gr speltmel
  • 50 gr havregryn
  • 75 gr smør
  • 100 gr sukrin eller brunt sukker (vanlig sukker går også fint)

Slik gjør du

  • Bland sammen det tørre (speltmel, havregryn og sukrin/sukker)
  • Del opp smøret i terninger og smuldre det inn i det tørre. La det være litt biter igjen, ikke bland for godt.
  • Ha bærene i en ildfast form/paiform og strø over sukker.
  • Dryss så smuldredeigen på toppen.
  • Stekes ved 180-200 C i ca. 30 min, til den har blitt gylden på toppen.

Server gjerne vaniljeis ved siden av, det er utrolig godt!

smuldrepai

Reklame