Svarte makroner med bringebærkrem

makronerblack2

Det er mye justering når det kommer til makroner for min del, for jeg fikk problemer med at makronene begynte å sprekke oppå når jeg stekte dem, og da måtte det justeringer til. Det ble 4 mislykkede brett, før jeg kom frem til denne makronrøren som fungerte perfekt! (Ikke mislykket på smak, men utseende).

Ingredienser

  • 70 gram mandler (males med skallet på) måles opp til 60 gram mandelmel
  • 90 gram melis
  • 60 gram eggehviter
  • 25 gram sukker

Bland melis og mandelmel i en bolle, sikt 2-3 ganger så du får et klumfritt og fint mel. Kast eventuelle klumper som du ikke får siktet. Sett til side. Pisk eggehvitene på medium hastighet til de skummer, tilsett litt og litt sukker, pisk på full hastighet når du har fått i alt sukker, miks til du  har en så stiv marengs at du kan snu bollen opp ned uten at noe renner ut. (Eller test med å ta litt mellom to fingre, du skal ikke kjenne sukkeret, gjør du det, pisker du litt til). Nå kan du blande i farge om du ønsker det. Jeg brukte midnight black fra PME. Bland inn mandelblandingen, og rør med en slikkepott i gode tak til luften er slått ut, så vender du røren noen ganger til du har en tykk flytende røre. Den skal ikke være for tykk, og ikke for tynn, du kan se om røren flyter tilbake og glatter seg ut etter 30 sek, da er den ferdig. Røren renner i en trekant fra slikkepotten når den er ferdig, den drypper ikke. Fyll en sprøytepose med makronrøren, og ha på en rund tipp. Sprøyt små runde makroner på et stekebrett med bakepapir eller makronmatte, lag de ca. så store som en 5-krone. Slå brettet et par tre ganger i bakebordet, slik at eventuelle luftbobler kommer til overflaten. Bruk en tannpirker og «pirk» de lett bort.

Denne oppskriften får du 2 stekebrett av, og ca. 15-20 makroner.

La makronene tørke til du har fått en hinne/skorpe utenpå, du skal ikke få røre på fingeren. Ca. 1 time skal de stå.

Stekes på varmluft 140 grader i 10 min, sett ned varmen til 130 grader, og stek ytterligere 6 min. Avhengig av ovnen du bruker, så pass litt på.

Bringebærkrem fra Dansukker

  • 3-4 ss bringebærsaft (4 dl friske eller frosne bringebær)
  • 1 eggeplomme
  • 3 dl Melis
  • 1 1/2 ss vaniljesukker
  • 200 g smør, romtemperert

Varm bringebærene i en kjele under omrøring, og sil deretter bort kjernene, slik at du kun har saften igjen. Avkjøl.

Visp sammen eggeplomme, melis og vaniljesukker. Ha i det romtempererte smøret, litt om gangen, og visp i ca. 10 minutter. Tilsett bringebærsaften, og visp til en jevn og luftig røre. La stå i kjøleskapet i 20 minutter.

makronerblack4

Fyll ene delen av makronskallet, bruk det andre som «lokk», kan oppbevares i kjøleskapet 3-4 dager, eller i fryseren. Jeg fryser de alltid ned, de tiner fort, og holder seg best der. 🙂 Så er det bare å tine i kjøleskapet ca. 30 min før du servere.

makronerblack3

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s