Kjært barn har mange navn … Min aller første «Verdens beste» ble bakt til 17.mai i år, den smakte som verdens beste! 😉
Jeg brukte oppskriften til Tine, den finner du her. Veldig grei. Tine
Du trenger
Kakebunn
- 150 g meierismør
- 125 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 5 eggeplommer
- 5 ss helmelk (jeg brukte lettmelk)
Marengslaget
- 5 eggehviter
- 180 g sukker
- 100 g hakkede mandler
Kakefyllet
- 1 pakke Piano vaniljekrem (5 dl)
- 2 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
Slik gjør du
-
Sett stekeovnen på 175 °C.
Kakebunnen
-
Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill egghviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.
-
Visp eggehviter til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles.
Marengs blir seigere dersom du pisker inn sukker til slutt og tilsetter en liten teskje mild og blank eddik.
Det gode fyllet
-
Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden ned. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.
Unngå for bløt krem: Det er viktig at både fløten og vaniljekremen er kald. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn i kald vaniljekrem. La gjerne kremblandingen stå kaldt i 1-2 timer før den legges på kaken.
-
Tid
50 min
-
Du trenger
Langpanne, ca. 25×35 cm
-